gyarmaticitrom

Savanyú a narancs!

Friss topikok

  • irgalmatlan fivér: @movhu: idősb torjay liberálisként égette magát a magyar narancs fórumán, ifjabb torjay meg egy ... (2009.11.23. 00:17) Nem kérdezgettek sokat...
  • Grege: No, én most lelépek jól, köszi a beszélgetést, érdekes volt az álláspontod. Hétfőig nem bizti,hog... (2008.02.01. 17:02) Vizsgálat a Petőfi Rádió ellen!
  • antiati: ja és wi-fi az utcán? ... és azt is csak ugy kapjuk a Nagyoktól?!...szerintem nem lenne kifizetődő... (2008.02.01. 03:20) Betegeskedik az aranytojást tojó tyúk?
  • antiati: én éppen minap láttam ott egy bűntetést :P (2008.02.01. 02:46) Köszi!

Linkblog

Archívum

HTML

Nem kérdezgettek sokat...

2008.01.27. 16:29 | gyarmaticitrom | 27 komment

Már az első mondaton belül kiszeretném jelenteni: nem vagyok TESCO vagy bármilyen más üzletlánc párti. Nekem sem tetszik a globalizációs folyamat mely kapcsán elmondhatjuk, hogy voltunk már szinte az összes magyarországi városban, mert jóformán mindegyik ugyanolyan: MOL, SHELL, OTP, TESCO, LIDL, CBA stb... van 50-100 üzletlánc, amiknek kombinációjából épül lassacskán fel az „Új Magyarország”. Szomorú! Sablonossá, jellegtelenné, szürkévé, egyhangúvá amortizálják egyedi, különleges, tartalmas és értékes városainkat. Azonban már lassacskán (későn érő típus lévén) rájöttem, ha a seggemet a földhöz verem, akkor sincs semmilyen befolyásolással a véleményem a globalizációs folyamatokra.


Viszont! Az is felháborít, ha valaki a globalizációs folyamat ellen hülyeségeket beszél. A Gyarmati Hírek nevű párt szócsőben Ádám György tollából, „Made in Tesco” címmel megjelent írásában annyi zöldség van keverve tényekkel, hogy az az érzésem támad: a cikk szerzője burkolt elfogadtató szándékkel ült asztal mellé látszólagos felháborodását papírra vetni.


Az egyébként igencsak tetszetős megjelenésű lapban tényleg szép szerkeztésű Civitas Fortissima melléklet amit érdekes fényképekkel tarkítottak (habár vágytam mindig is egy olyan képre, amin korabeli vasutas egyenruhás emberek is láthatók, akik ténylegesen szembeszálltak a csehekkel. Ők biztosan uniformisba bújtak a kép kedvéért. Valószínűleg! Ugyebár!) Szóval a mellékletet követő oldalon olvasható írásom tárgya.
Ádám György szerint: „Sokan bírálják a TESCO idejöttét, ám a cég nem sokat kérdezget, már döntöttek. Jön és kész, már csak a pontos hely volt kérdés.”
Ezzel szemben a valóság az, hogy Lombos István vezette önkormányzat tárgyalásokat kezdett egy TESCO áruház nyitásáról. Ám jött a választás, és változás. Az új polgármester, Medvácz Lajos vezette testület, viszont nem szerette volna a TESCO idetelepülését. Így választási ígéretének megfelelően (akkor egyszer, azóta sem) telefonos közvélemény kutatást végeztetett.

Három kérdést tett fel:
Egyetért-e Ön azzal, hogy a városban üzletközpont épüljön?
A felettébb magas számú válaszadók 72%-a helyeselte az üzletközpont építését. Puff!!!

A másik NEMMAGÁTÓL értetődő kérdés, hogy kapjanak-e helyi vállalkozók butikokat az üzletközpontban. Mivel még soha nem voltam TESCO-ban a körmömet rágtam izgalmamban.
A válaszadók 84%-a támogatta a javaslatot. Ők viszont már voltak, igaz jó messzire kellett utazniuk ezért, de ezek szerint mégis megtették.

A harmadik kérdés, hogy ha lesz komolyabb horderejű kérdés a városvezetősége előtt, akkor ismét kikérjék-e a városlakók véleményét. Erre elképesztő (!) 1% híján a városlakók 90% válaszolt igennel. Azonban a válaszok összegzését követően a város vezetése rájött, hogy a városlakók nem azonos állásponton vannak TESCO ügyben velük, ezért egyszer volt Budán kutyavásár elvén az Uszoda projekt kapcsán már nem kérdezték meg a városlakókat. (uszoda projektről később) Addig is látogassanak el Ózd weboldalára, akikkel közösen kezdtük az Uszodaépítést: http://www.ozd.hu
Olvasson korabeli cikket, ami az Ipoly Tévé weboldalán található a közvéleménykutatással kapcsolatban:

Visszatérve Ádám György úr cikkére.”Dömping áron kínálják az áruk tömkelegét”
Ez tényleg így van, de hát kérem!!! Én lennék a vásárló, akinek az az érdeke, hogy elégedett legyen az árral, a minőséggel, a kiszolgálással. Részemről beszoktam menni az Egri TESCO-ba, mivel elérhető áron kapok meg számomra kedves többnyire magyar, francia, olasz vígjátékokat DVD-n. Így nem töltöm le a netről, mert eredetibe megkapom ezer forint alatt pl: Svejket, a derék katonát. Ha másért nem is, ezért bemegyek.
De bemegyek egy gyarmati üzletbe (TISZTELET ÉS MEGBECSÜLÉS A KIVÉTELNEK) 2-3 perc álldogálást követően be kell mutatkoznom, hogy „késztsók én lennék a vásárló” persze ezt általában már nem várom meg és kimegyek. Az ilyen mentalitáson kellene változtatni ahelyett, hogy még több reklámanyagot zúdítsanak ránk – Ádám György javaslata szerint.

Azt sem értem mi köze egy angol üzletláncnak a kínai varrónőkhöz? Nem hiszem, hogy a TESCO-ban több lenne a kínai áru, mint akárhol máshol. SŐT! Tudom viccnek szánta (fel is kellett utánam mosni...)

Azonban van még érdekes dolog a cikkben jó tanács ként: a butikus küldje a szomszédos konkurenciájához a vásárlóját. Ez is fain. Hát igen!

De minden viccet félretéve: van egyetlen fontos mondat a cikkben!!! „A legfontosabb a vásárlókhoz való idomulás!” -ez idáig nem volt természetes? Érezzem magam megtisztelve, hogy nála vásárolok??? Ez nem így megy! A szolgáltató nevében nem véletlenül található a szolgáltat szó!

A Lidl idetelepülése kapcsán is ment a felháborodás és mégis elfogadtuk, megszerettük. Persze van Gyarmaton is olyan vállakozó, aki kevesebbet panaszkodik, inkább próbál dolgozni is a sikeréért. Kell mondanom honnan indult a Buki csemege? Igaz Ő dolgozik is érte! Ilyen embernél szívesen vásárol a vevő. Munkahelyet teremt, és Magyarország igencsak előnytelen helyzetében is tesz a boldogulásáért.

Mellesleg a gyarmati TESCO kb. akkora (vagy kisebb lesz), mint mondjuk az egrinek a pakolója!!!
Azért valamit mégis sikerült kiharcolnia a város vezetőségének! Amihez ezúton is gratulálok! Ha már így is-úgyis jön a TESCO körömszakadtukig kellett volna harcolniuk egy normális nagy hipermarkettért, ami non-stop nyitva tartott volna nem pedig 06-22-ig, ami a 3000-es (legkisebb) TESCO-knál lenni szokott. Egy olyanért, ami méltó lett volna Gyarmathoz. Ha Szécsényből indul valaki TESCO-ba, akkor nyugat felé induljon ne kelet felé. Vagy ha Rétságon szóbakerül a Gyarmati TESCO, akkor ne az egérlyuk jelző kerüljön Balassagyarmat neve mellé!
-torjay-

Címkék: tesco vállalkozás gyarmati hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://gyarmaticitrom.blog.hu/api/trackback/id/tr74313657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

movhu 2008.01.27. 18:33:33

Ilyenkor az szokott lenni, hogy a helyi kizsákmányoló vállalkozói réteg kelti az ellenhangulatot, aki a TESCO megjelenése után nem húzhatja le a vidéki embereket.
A kis boltnak is meg lehet a TESCO után a létjogosultsága, csak esetleg utána emberként kell a betérő vásárlóra tekinteni, meg nem lehet neki dupla áron eladni az árut.

Oregon (TM) 2008.01.27. 18:39:52

Huuuuuuuuuu, komoly gondok ezek.

Bringa 2008.01.27. 19:12:58

A PPP-s uszoda projekt leállítása már azért is elég érdekes, mert tornaterem építésnél mégis jó volt ez a forma. (Netán azért, mert ezt már az új vezetésű önkormányzat ütötte nyélbe???) Lassan lenne egy uszodánk, bowling pályánk, szaunánk, konditermünk. Esetleg a fiatalok és az idősebbek is megtalálnák az értelmes elfoglaltságukat. Nem kellene messzire utazni ezekért a szolgáltatásokért, helyben költenénk, helyben teremtenének munkahelyeket.

gege 2008.01.27. 19:26:44

Utálom ezt a sok sötét bunkót, meg magyarázná valaki nekik, bazmeg te nagy magyar vállalkozó, ez a piac, kapitalizmus, globalizáció.
Sírni azt tudnak VERSENYEZNI kell ti barmok !!!
Ha meg nem megy irány a gyár.
Persze az nem tetszik, jobb a jólmenő kisboltos szerepébe tetszelegni és 6oo ért adni 1 liter olajat, miközben a feleségük néz rájuk : de ügyes kereskedő az én Bélám......

Bringa 2008.01.27. 19:30:40

Amúgy nagyon jó ötlet ez a blog, mert amint írtad is a helyi lapot a mindenkori önkormányzatok a szócsövüknek tekintik. Így normális tájékozódásra nincs lehetősége az itt élőknek. Akik ez ellen pártlaposdi ellen évekig berzenkedtek, azok ma ugyan azt teszik, mint a kritizált elődeik. Ha belelepozunk az újságba a cocilizmus legszebb éveit idéző módon mindenhonnan Medvácz úr, mint a város első embere, mint sportoló, mint családapa... és Csach Gabi, mint alpolgármester,, mint alternatív zenekar frontembere, mint művészettörténész köszön vissza ránk. (Ettől csak a Pásztói Hírek jobb, ott úgy nem lehet egy cikket sem találni, hogy a polgármesternek legalább a neve ne legyen leírva...de inkább fotót is kell minden oldalra tenni.) Persze dícséretes, hogy ilyen sokoldalúak, de a jó ízlés(em) nekem azt diktálná, hogy, ha régebben Lombos úr újságszereplései annyira bántotta őket, akkor most példát mutathatnának. Sajnos ennyire telik...

gege 2008.01.27. 19:31:46

Még annyi ez a baj nálunk : mit vállalkozzak ??? ÁÁÁ nyitok 1 kisboltot !!! Aztán néz mint hal a szatyorba hogy nem megy.
A mi utcánkba (megszámoltam) van NYOLC !!! Minek???
Ez nem vállalkozás , ez lószar.

Bringa 2008.01.27. 19:51:14

Igazad van, hogy egyesek elég fantáziátlanok, ha vállakozásról van szó és egyszerűbb másokat másolni, mint felismerni, hogy mire van, lenne még igény, vagy valami új dolgot befuttatni, megszerettetni az emberekkel. Helyette ugyanabból akar pénzt csinálni, mint a másik és csodálkozik, hogy nem megy a bolt. A másik gond, ha semmivel sem csinálja jobban, mint a versenytársa és azt hiszi, hogy az emberek így is rohannak majd hozzá. Aztán, ha megnézed, akkor az első dolga, hogy a nyereséget kivegye és meglegyen a jó autó, mint, hogy az üzletet fejlesztené inkább.

Bit Rot 2008.01.27. 20:06:16

"Sírni azt tudnak VERSENYEZNI kell ti barmok !!!"

Verseny csak akkor van, ha van esély, ha összemérhetőek a feltételek.

Ha mondjuk én lennék a Microsoft, mondhatnám, hogy "na, magyar vállalkozók, tessék versenyezni velem!".
De, nyilvánvalóan, hiába.

Vagy egy másik példát:
Én vagyok a MOL, én hozom be az országba a benzin mondjuk 95%-át. Tessék, lehet versenyezni, csak esélyed nem lesz.

Bringa 2008.01.27. 20:11:43

John42!
Akkor mi a megoldás szerinted? A siránkozás? Amúgy a Microsoft jó példa. Van egy magyar vállakozás, talán a Graphisoft, vagy valami ilyesmi. Nagyon jól megy nekik, mert megtalálták azt a szeletet, ahová bedughatták a lábukat és abban asszem a világelsők (közt vannak).

Bringa 2008.01.27. 20:16:16

A MOL-nak meg szerintem rengeteg versenytársa van: Shell, OMV, AGIP, ESSO, JET, LUKOIL... soroljam?
De nem akarom a blogot más irányba vinni. Szerintem volna fejlődni valója a város kereskedőinek és a város vezetőinek. Stílusban, ötletességben...

gyarmaticitrom 2008.01.27. 20:27:48

Meglepődtem, hogy többnyire kultúrált hangvételű hozzászólások érkezdtek idáig. Erre a továbbiakban is számítok. Igaza van John 42-nek! Aránytalan feltételekkel nem lehet versenyezni! És gegének is igaza van abban, hogyha látja a kisvállalkozó, hogy nem megy, akkor olyan területet kell keresni, amire van piac. Kreatívabb annál a magyar, minthogy 5 boltban egymás mellett ugyanazt árulja. Romániában kitudja hanyadik műholdas TV szolgáltató létezik. Szomorú, hogy a romániai Digi TV antennát látni minden második házon, miközben a Szőke kapitányos reklámok egymást érik. Pedig elég lenne normális áron több TV csatornát adni. És máris lenne sok kis nyereség. De nem! Nem igaz, hogy magyar vállalkozó nem képes arra, mint a romániai Digi vagy Boom üzemeltetői. Bocs, hogy kicsit off volt.

Netuddki. 2008.01.27. 21:46:52

Olcsó a tuskó? Muhaha!
Olcsó az amit már nyugaton sem tudnak eladni. Ja, meg ott a sok kínai műanyag vacak, amit többszörös áron árulnak. A vásárlók megkárosításáról nem is beszélve. Mivel van tele a homár?
A mentalitásról és a dolgozók kizsákmányolásával kapcsolatban meg tessék elolvasni a tesco titkokat. Mielőtt még valaki örömkönnyeket hullatna, hogy a multik azt sem tudják hogyan kedveskedjenek értünk vásárlókért.

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2008.01.27. 22:13:52

Annak idején tanúja voltam a nyíregyházi TESCO megnyitásának. 10000 négyzetméteren rengeteg minden, ami addig elképzelhetetlen volt egy helyen. Csak ámultam. Azóta ez már megszokott. Kérdés, vajon egy ilyen kisvárosban, ennyi üzlet megnyitása után milyen hatása lesz egy újabbnak, és minden eddiginél nagyobbnak. A magam részéről érdeklődéssel várom. Elvégre Nógrád egy sajátos településszerkezetű megye. Gyakorlatilag nincs igazi nagyváros, viszont elég sok a kis község, és közel van a határ is (ami már valójában nincs is)

Mastadoc 2008.01.27. 22:23:18

Szerintem meg nincs igaza John42-nek! A gyarmati vállalkozók most mutassák meg, hogy a Józsefvárosi piacon öccázé vásárolt ruhát, el tudják adni 3000 Ft-nál is olcsóbban. Nem 5 perc alatt kell milliomossá válni, és ha nem megy akkor meg sírni és valaki mást okolni érte. Tessék itt a lehetőség, hogy a minőségi kiszolgálással csalogassák magukhoz a vevőket.
A Tesco-tól meg nem kell majd félni, mert olyan apró lesz, hogy a neve is csak két sorban fog majd elférni.
Medvácék meg megérnének egy külön blogot...

Mastadoc 2008.01.27. 22:25:21

Pistibacsi: képzeld, pont a határ mellett fogják fölépíteni. Had jöjjön a fizetőképes kereslet...

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2008.01.27. 23:04:15

Tudom, én is itt lakom. Figyelgetem is a fejleményeket, amikor a buszállomáson járok. Az akciós DVD-kre már előre fenem a fogam. És remélem, hozzájutok majd kedvenc egzotikus fűszerféleségeimhez is.

Colibri 2008.01.27. 23:05:08

A gyarmati vállalkozók szerintem a város szégyenfoltjai. Tisztelet az 1-2 kivételnek. Amíg benn bagóznak a boltban, és a vevőket nem veszik emberszámba, mert fontosabb Mancikával kibeszélni a tegnap estét adig ne is várják hogy menni fog a bolt. Remélem kicsit elgondolkoznak, és az agyukhoz kapnak, hogy ŐK a szolgáltatók, és talán tenni is kéne valamit azért hogy menjen a bolt.

kuglier 2008.01.27. 23:08:51

attól mert van tesco vagy akármi vidéken nem fog megszünni a lehúzás. Most is egy jobb tv vagy hasolnó árkategóriájú cucc (100k környékén) kerül 10-20 ezer forinttal többe mint pl. Pesten ? egyetlen termékre ilyen bődületes ár töblet hogy fenébe kerülhet ? simán megtehetik és meg is teszik sajnos

autosave 2008.01.28. 01:00:18

van igény rá, akkor mi a baj vele?
hoppá.

paráznabillegető 2008.01.28. 07:52:06

sablonos városok? ugyanolyanok? miről beszélsz?
az időpont: legyen mondjuk krisztus után 1211.
nahát, mindegyik város ugyanolyan... kőfal, tornyok, prosztó őrség, vám, templom, piac, városháza, a főtéren vérpad... kódisok, tolvajok, szabad népek...
globalizáció...

seahawks 2008.01.28. 08:27:51

nem az a kérdés,hogy kell-e a globalzáció, hogy jó-e vagy sem. Részt kell venni benne,mert lemaradunk és megdöglünk! Értitek? Kötelező!!!
Pl.: Ha spanyolországban ezerszer több paradicsomot termelnek és ezért jóval olcsóbb,akkor azt kell enni, nekünk meg át kell állni másra.
Leleményes a mi népünk,nem féltem magunkat.

gyarmaticitrom 2008.01.28. 09:46:36

paráznabillegető! Miről beszélek? Picit látszik a négyfalszindróma. Időutazás? Jó! De én kicsit későbbre mennék az időben. Nézzünk vissza a sötét középkorba, amikor a papok uralkodtak. Innen a jelző is:) Szóval akkoriban sok kovács működött az országban. Trrrrrendi szakma volt. De mindegyik kovácsnak a műhelyfalán más cégér díszelgett. Az ötvösöknek szintén stb... Láttál két különböző "V-mobil" lógót? Ma ha mész Győrbe, Szombathelyre, Debrecenbe, Szegedre vagy akárhova az országban, akkor van 100 embléma, ami a villanyoszlopokról felváltva követi egymást. Az óriás plakátokon szintén ugyanaz stb... Ha bemész egy MAL kútra vagy akárhova ugyanazt kapod, mint mindenhol máshol. Ennek van előnye is, de az elhanyagolható a hátrányokkal szemben! Hosszútávon természetesen...

GIA 2008.01.28. 17:16:54

Mi van kezditek az árokásást.!
"torjay" - nem tudom kit takar e név-? de szeretnéd ha annyi eszed lenne,mint egy átlagembernek!!!akkor talán nem nyilatkoznál így egy másik Ember véleményéről, ejnye,ejnye.
Az uszdáról /PPP program/ csak annyit, hogy igen a Civis városban, kb.30 család tudná megfizetni azt a szolgáltatást és nem a város több ezer lakosa /l6.000/.
Igy igenis helyesen döntöttek városunk képviselői, akik valóban a többséget képviselik.

Bringa 2008.01.28. 19:33:45

Hát parancsolj citrom, azt hitted a kulturált hangnem tartós lesz? Elmondod a véleményed és máris árokásó vagy. Tessék tudomásul venni, hogy a másik ember véleményét csak akkor illik tiszteletben tartani GIA topictársunk szerint, ha az nem a tiéd.
GIA topictársunk! Jó nagy marhaságot írtál, mert ebben a városban jóva több, mint 30 családnak telik 10 milliós autóra, 30 milliós házra külön-külön, meg együtt is. Meg azért egy átlagos fizetésből élő csak ki tud fizetni 5-600 forintot hetente uszodára, vagy 700 forintot szaunára, 1000 forint/4 fő-t bowlingra. De egyébként a "hazug" polgármester azt ígérte, hogy megkérdezi az embereket. Akkor miért nem tette meg??? És miért nem ingyenes a tömegközlekedés a 60 éven felülieknek, ahogy ígérte? Nekem megvan a kampányújság és abban azt ígérte, hogy ingyenes lesz. Nem 2010-re ígérte, hanem azt írta, hogy ingyenes lesz. Akkor ez is ugyanolyan hazugság, mint a szocik szemére vetett: Nem lesz gázáremelés. Hát ők sem azt ígérték, hogy: Soha nem lesz gázáremelés.

gyarmaticitrom 2008.01.29. 13:13:03

Kedves GIA!

Amennyiben a dezinfók szembeállítását tényekkel árokásásnak lehet nevezni abban az esetben igen.
A -torjay- név Torjay Attilát rejti (furcsamód), abból is a fiatalabbat.
Nem látod helyesen! Nem szeretném, hogy annyi eszem legyen, mint az átlagembernek! Sőt! Ennek érdekében mindent megpróbálok elkövetni, hogy ne annyi eszem legyen, mint az átlagembernek. (kisebb-nagyobb sikerrel). 30 ember használná információddal nem tudok mit kezdeni. Nem tudom mi alapján mondod ezt. Az, hogy a kistérségi tanuszoda és uszoda és szabadidőkomplexum Balassagyarmaton kapott volna helyet, az nem azt jelenti, hogy csak gyarmatiak használhatták volna. Manapság is járnak gyarmatiak uszodákba, csak vagy Vácra vagy Kürtösre. Kérdezed meg valakitől mennyi Vácra a benzin költség+jegy. Mindamellett senkit nem köteleztek volna, hogy üljön bele a jakuzzikba. Ezek extra szolgáltatások lettek volna külön pénzért. Sőt az étterni/büfé fogyasztás sem lett volna beleépítve a jegybe, azért is külön kellett volna fizetni. Csakúgy, mint a szaunáért, szoláriumért, bólingért. Aki csak úszkálni akar, az nem megy szoláriumozni és máris „csak” 5-6-700 HUF a jegy. Azt sem tudom, hogy honnan veszed, hogy a jelenlegi városvezetés a többség akaratát szolgálja. Mivel történt egy közvélemény-kutatás, aminek eredményeként a megkérdezettek 90%-ka arra szavazott, hogy kérjék ki a véleményüket nagyobb horderejű kérdésekben azonban a 90% akaratával ellentétben nem kérték ki a véleményünket! Persze az is lehet, hogy az uszodakomplexum nem nagy horderejű kérdés. Ahogy az manapság már lenni szokott. Elhiheted, ha Lombos a polgármester, akkor tavaszra átadják az uszodát, és Lombos előteremtette volna rá a pénzt. Én nem gondolom, hogy a jelenlegi városvezetők úgy kelnének fel, hogy miként tudnának jobban kitolni Gyarmattal. Egyszerűen csak nem értenek hozzá, vagy dacból politizálnak, ahelyett, hogy a város érdekében dolgoznának. Üdv: Torjay Attila

Bringa 2008.03.28. 17:20:16

Sajnálom, hogy eltűntél és az uszodáról szóló írásod is hiányolom. Közben rengeteg új téma is lenne. Február végén átadták a Játékvár óvoda tornaszobáját. Medvácz polgármester úr a mai közéletben (elsősorban jobboldali politikusoktól nem tapasztalom) szoktalan módon az előző polgármestert is megemlítette, mint a beruházás elindítóját, sőt felkérte, hogy együtt vágják át a "célszalagot". Ez igen! Mondtam, végre valami előremutató gesztus. Aztán ma kézbe vettem a városi újságot, meg nézegettem mostanában a városi TV műsorait...
Viszont ezekhez is adja a nevét a polgármester úr, ha közvetve is. Ez viszont gyalázat! Az elfogultság jelképei ezek a "sajtótermékek". Persze azonos tőről fakadnak. Hát ez egy jobboldali, polgári, keresztény attitűd? Sajnálom, hogy itt tartunk és, hogy különbnek hiszik magukat ezek az emberek! Ez a stílus a legsötétebb diktatúrákban volt jellemző a sajtóra.

A városi újság idézi Blaskó Péter "színművészt", aki nem vette át a Kossuth-díját tiltakozásképp és, hogy ne kelljen kezet fognia Gyurcsány Ferenccel. Majd átveszi, ha "ismét demokrácia lesz Magyarországon". Miért, mi van most? Netán diktatúra, ahol a Fidesz rendezvényeinek állandó résztvevője, kampányfilmjének szereplője a legmagasabb állami kitüntetések egyikét megkaphatja? Ettől már biztosan nincs lejjebb, szavazzunk az ingyen sörért is ebben a kurva országban.

irgalmatlan fivér 2009.11.23. 00:17:55

@movhu:

idősb torjay liberálisként égette magát a magyar narancs fórumán, ifjabb torjay meg egy kommunista.

Végülis demokrácia van, csináljátok.

De könyörgöm, muszáj a baromságaitokkal így elárasztani a netet? Apuci szarabbnál szarabb "költeményeivel"? Fiúka ökör, hozzá nem értő bölcselmeivel???
süti beállítások módosítása